وایرلس و وای-فای چه تفاوتی دارند؟
امروزه دسترسی اینترنت به روش Dial up ، ADSL ، Wi-Fi ، Wirelessامکانپذیر است اما هر نوع دسترسی تفاوتهایی با دیگری دارد که بهاختصار آوردهایم .
امروزه هر دو واژه Wi-Fi و Wireless خیلی مورداستفاده قرار میگیرند و بسیاری از کاربران هنگام خرید موبایل و مودم ADSL با آنها مواجه میشوند. واقعیت آن است که هنوز بیشتر افراد نمیدانند که اینترنت بیسیم (Wireless Internet)
چیست و چه تفاوتی با Wi-Fi دارد !
امروزه اتصال به اینترنت به دو صورت باسیم و بیسیم انجام میشود :
انواع اتصال باسیم :
انواع اتصال باسیم، ADSL ، کابل، و فیبر نوری میباشد. این نوع اتصال به اینترنت هم ارزان است و هم پرسرعت و غالباً
در مکانهایی که امکان اتصال تجهیزات بهوسیله سیم به سرویسدهنده اینترنت وجود دارد مانند خانهها و ... مورداستفاده قرار میگیرد .
انواع اتصال بدون سیم :
در مکانهای دورافتاده که امکان اتصال باسیم وجود ندارد میتوان از اینترنت ماهوارهای استفاده کرد. این نوع اینترنت سرعت کمتر و محدودیتهایی نسبت به اتصال باسیم دارد ولی درجایی که امکان اتصال باسیم نیست ممکن است بهترین راه همین باشد .
اینترنت بیسیم از سیگنالهای تلفن همراه برای اتصال به اینترنت استفاده میکند و در دستگاههای قابلحمل استفاده میشود . فناوریهای مختلفی در این نوع اتصال استفاده میشود که بانامهای G3و G4یا اینترنت نسل سوم و چهارم شناخته میشوند . این نوع اتصال به اینترنت از نوع باسیم، کندتر و گرانتر است .
لطفاً مقاله "مقایسه دوربین های WIFI و دوربین های POE" را مطالعه بفرمایید.
وای-فای (Wi-Fi):
وای - فای، مخفف عبارت Wireless Fidelity است و کارکرد آن مانند Bluetooth است یا به عبارتی یکی از استانداردهای Bluetooth به شمار میآید .
ارتباط Wi-Fi برای کاربران جذابیت بیشتری دارد چراکه بر پایه اینترنت بیسیم کار میکند و موجب میشود تا کاربران بتوانند در هر مکانی از طریق Laptop به اینترنت متصل شوند .
تکنولوژی Wireless به کاربر این امکان را میدهد تا با استفاده از دستگاههای متفاوت، بدون نیاز به سیم یا کابل و حتی در حال حرکت از امکانات مختلف استفاده کنید. شما میتوانید ایمیلهای خود را بررسی کنید، اجناس موردنیاز را خریداری کنید و یا حتی برنامه تلویزیون موردعلاقه خود را تماشا کنید
به تعریفی دیگر Wi-Fi یک فناوری شبکه بیسیم است که برای اتصال رایانهها و دستگاههای دیجیتالی از آن استفاده میکنند.
در قدیم تنها راه اتصال رایانهها به یکدیگر استفاده از کابل شبکه بود که علاوه بر زحمات زیاد، محدودیتهای فیزیکی زیادی برای کاربران ایجاد میکرد اما بهوسیله فناوری Wi-Fi میتوان رایانهها و دیگر دستگاههای دیجیتالی، مثل تلفن همراه، تبلت، دوربین دیجیتال، تلویزیون، چاپگر، و … را بدون سیم به یکدیگر متصل کرد و یا به عبارتی میتوان یک شبکه بیسیم ایجاد کرد .
البته روشهای دیگری هم برای ایجاد شبکه بیسیم وجود دارد مانند Bluetooth.
برای ایجاد یک شبکه Wi-Fi غالباً از دستگاهی به نام Router استفاده میشود. اگر Router به اینترنت متصل شود میتواند اتصال اینترنت را در شبکهای که خود ایجاد کرده به اشتراک بگذارد و دیگر دستگاهها را نیز به اینترنت متصل کند.
نکتهای که در این قسمت قابلتوجه است این است که مدیریت شبکهای که توسط Router ایجاد میشود در دست صاحب دستگاه است و او میتواند برای اتصال به شبکه رمز تعیین کند و یا تنها به دستگاههای خاصی اجازه دسترسی به شبکه را بدهد .
Wireless:
Wireless تکنولوژی ارتباطی است که در آن از امواج رادیویی، مادونقرمز، بهجای سیم و کابل، برای انتقال سیگنال بین دو دستگاه استفاده میشود .
ازجمله این دستگاهها میتوان پیغامگیرها، تلفنهای همراه، کامپیوترهای قابلحمل، شبکههای کامپیوتری، دستگاههای مکانیاب، سیستمهای ماهوارهای و PDA ها را نام برد .
تکنولوژی Wireless به کاربر این امکان را میدهد تا با استفاده از دستگاههای متفاوت، بدون نیاز به سیم یا کابل و حتی در حال حرکت از امکانات مختلف استفاده کنید. شما میتوانید ایمیلهای خود را بررسی کنید، اجناس موردنیاز را خریداری کنید و یا حتی برنامه تلویزیون موردعلاقه خود را تماشا کنید. حتی بسیاری از کارها ازجمله مراقبتهای پزشکی به تجهیزات Wireless نیاز دارند .
وای - فای، مخفف عبارت Wireless Fidelity است و کارکرد آن مانند Bluetooth است یا به عبارتی یکی از استانداردهای Bluetooth به شمار میآید
امکانات Wireless به شما کمک میکند تا تمامی کارهای خود را در حال حرکت بهسادگی بهروزرسانی کنید. تکنولوژیWireless هرروزه در حال گسترش است تا بتواند علاوه بر کاهش هزینهها، به شما امکان کار راحتتر در هنگام حرکت را نیز بدهد .
در مقایسه با شبکههای سیمی، هزینه نگهداری شبکههای Wireless کمتر است. شما میتوانید از شبکههای Wireless برای انتقال اطلاعات از روی دریاها، کوهها و... استفاده کنید و این در حالی است که برای انجام کار مشابه توسط شبکههای سیمی، کاری مشکلی خواهد بود .
امروزه بیشتر اسمارت فون ها قابلیتی دارند که علاوه بر اینکه به اینترنت بیسیم از طریق شبکه موبایل متصل میشوند، تبدیل به Router شوند و اینترنت را توسط شبکه Wi-Fi با دستگاههای دیگر به اشتراک میگذارند .
این قابلیت را میتوانید بانامهای Wi-Fi Tethering یا Wi-Fi Hotspot در تلفن همراه خودتنظیم کنید .